Documenten

Paspoorten/identiteitsbewijzen, rijbewijs, bus/treintickets, reserveringsbewijzen.

Geld & passen

Bankpas(sen), pincodes, contant geld.

Medisch

Zorgpas(sen), reisapotheek, reis/ziektetabletten, medicijnen, medisch paspoort, pincet.

Persoonlijke uitrusting

Toiletspullen, nagelschaar/vijl, reserve bril, bad/handdoeken, WC papier, onderkleding, nachtkleding, sokken, truien, broeken, schoenen, zonnebrand, aftersun, lippenbalsem, boeken.

Apparatuur

Mobiele telefoon, laptop/tablet, foto/film camera, geheugen(kaartjes), lader(s)/adaptor(s), batterijen.

Wintersportkleding

Skibroek, skijas, skihelm, truien/vesten, thermo ­ondergoed, skisokken. muts, sneeuwbril, zonnebril, snowboots, handschoenen, ski­/snowboardschoenen, ski’s/snowboards, skistokken, rugtas, skipashouder.

Voor vertrek uit huis!

Adressen/ telefoonnummers, vakantieadres achterlaten bij bekend(en/familie, post, planten, huisdieren, koelkast/vriezer, verwarming/ thermostaat, gas, water, toiletten/afvoerputjes, ramen elektriciteit/licht/stopcontacten/stekkerdozen, inbraakpreventie, vuilnisemmer, container bederfelijke (etens)waren.

Verzekeringen

Annuleringsverzekering, tablet – mobiel verzekering.

Reisverzekering

Sluit altijd een reisverzekering af! Inclusief wintersportdekking én geneeskundige kosten.
Zonder deze wintersportdekking worden bij een skiongeluk de kosten voor het (helikopter)vervoer vanaf de piste namelijk niet vergoed. Een gipsvlucht bijvoorbeeld is een een erg dure aangelegenheid.
Neem in geval van nood altijd zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale van zorgverzekeraar waar je verzekerd bent. Zo voorkom je opname in een dure privé-kliniek waarvan de kosten wellicht niet vergoed worden door de verzekeringsmaatschappij. De alarmcentrale kan je naar de juiste klinieken doorverwijzen. Het is dan ook handig om het telefoonnummer van de alarmcentrale in Nederland op in je mobiele telefoon te slaan. Neem ook een kopie van je polisvoorwaarden mee.

Bekijk ook onze handige tips voor onderweg
Bekijk de tips