Als je wilt gaan leren skiën, zijn er een aantal dingen waar je van te voren over na kunt denken, zoals waar je het gaat leren en wat je aan uitrusting nodig hebt, check ook onze checklist. Om goed te leren skiën zijn het vaak de kleine details die een groot verschil kunnen maken. Hieronder een aantal tips op een rijtje.

Tip 1: Kijk voor je uit

Het klinkt makkelijk, maar vele skiërs zijn gauw geneigd om naar de skies zelf te kijken. Wanneer je voor je kijkt, kun je vooruitkijken op wat eraan komt. Je kunt hierdoor op tijd je snelheid aanpassen of van richting veranderen. Kijk dus tijdens het skiën richting het dal, of in de richting waar je naartoe wilt gaan skiën.

Tip 2: Houd je armen voor je bovenlichaam

Als je je armen naast je bovenbenen hebt hangen ben je sneller geneigd om achterover te gaan leunen. Houd daarom je armen voor je. Dit om zo beter boven je skies te gaan staan. Als je je armen breder houdt dan je schouders sta veel steviger op je ski’s en kun je ook een betere stokinzet maken.

Tip 3: Ga op je hele voet staan

Vele skiërs zijn gauw geneigd om naar achteren te leunen, op de hak. Hierdoor is de controle over je hele ski is onbalans en het kost je veel meer kracht en energie dan nodig is. Als je probeert om op je hele voet te gaan staan scheelt dit erg veel kracht en kan je het veel langer vol houden.

Tip 4: Lees en kijk filmpjes op internet

Het internet staat vol tutorials en instructie filmpjes. Het is niet verkeerd om videos te bekijken. Hierdoor kun je afkijken hoe andere skiërs skiën.

Tip5: Knieën

Wat erg belangrijk is is om te letten op je knieën, je moet je knieën buigen. Blijf dit onthouden als je gaat skiën, dit is een erg belangrijk onderdeel voor het maken van bochten en het opvangen van oneffenheden op de piste(s).

Tip 6: Uitrusting

Begin goed met een goede uitrusting dat bij jou past. Het lenen van spullen van vrienden, kennissen of familie is natuurlijk super aardig maar pas het goed. Skies die net te krap zitten of net te ruim zal erg tegenvallen als je hier een dag of meerdere dagen op wilt gaan skiën. Het zou tenslotte erg zonde zijn als je na een dag al blaren op je voeten hebt en de volgende dag al niet meer kan skiën.